"...εν τω προαστείω της Νεαπόλεως πλανώμενοι... ",
Στεφ. Α. Κουμανούδης, Καθολικόν Πανόραμα των Αθηνών, 1853 (ΜΙΕΤ, 2005)

Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Κάλεσμα Επιτροπής Πρωτοβουλίας για το Σάββατο, 5-2-2011

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ  ΓΙΑ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΑΠΡΟΚΛΗΤΗΣ ΒΙΑΣ

Ανοιχτή συζήτηση το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου στις 8μ.μ, Μεσολογγίου και Τζαβέλλα.

Όσοι  πιστεύουμε ότι  τα Εξάρχεια μπορούν να είναι γειτονιά αλληλεγγύης και συνύπαρξης, ελεύθερη, πολύμορφη και δημιουργική,  συμμετέχουμε στην  ανοιχτή συζήτηση, με  ό,τι πιο φωτεινό και ευφάνταστο έχει ο καθένας μας.

Φέρνουμε φρέσκες ιδέες και συγκεκριμένες  προτάσεις για δράσεις και εκδηλώσεις που θα γίνουν  στους πεζόδρομους Μεσολογγίου και Τζαβέλλα, μέσα στους επόμενους μήνες.

Επιτροπή Πρωτοβουλίας Κατοίκων Εξαρχείων
http://exarchia.pblogs.gr/
 
Μια ενημέρωση για την προηγούμενη συγκέντρωση (22-1-2011) μπορείτε να βρείτε εδώ.

1 σχόλιο:

  1. Μετά από δύο και πλέον χρόνια πού η κατάσταση στούς πεζοδρόμους Μεσολογγίου Τζαβέλα καί Μάνης πάει από το κακό στο χειρότερο,εισακούστηκαν οι εκκλήσεις των κατοίκων,και οι διάφορες συλλογικότες των Εξαρχειων αποφάσισαν να δραστηριοποιηθούν για να συμβάλουν στην αντιμετώπιση κάποιων από τα προβλήματα.
    Συμμετέχωντας στό διάλογο πού ανοίχτηκε με τις συνελεύσεις στη Μεσολογγίου & Τζαβέλα να κάνω ορισμένες προτάσεις.Είναι αλήθεια ότι σε αυτές τις συζητήσεις η έκφραση του λόγου είναι ελεύθερη,αλλά ελάχιστοι τολμούν να πούν τα πράγματα με το όνομά τους,χωρίς τον κίνδυνο να στοχοποιηθούν και να υποστούν τις συνέπειες απο αυτούς που επιτίθονται και τρομοκρατούν τους κατοίκους αλλά και απο αυτούς που δεν ανέχονται την διαφορετική άποψη.
    Γιατό χρησιμοποιώ το βήμα του "οδός εξαρχείων"καί θα κάνω κάποιες προτάσεις.Από την αρχή δηλώνω ότι δεν διαφωνώ με αυτά που έχουν αποφασιτεί αλλά πιστεύω ότι είναι ασπιρίνες.
    1.Συνεχής προβολή της αδιαπραγμάτευτης απόφασής μας να βάλουμε τέλος στη βία,με δημοσιεύσεις στα ΜΜΕ ,διαδίκτυο,αφίσσες,φέι βολάν,και την ανάρτηση πανό στη Μεσολογγίου,το πάρκο κλπ.
    2.Η από κάθε άποψη,επαινετή προσπάθεια σε όλους όσους εργάστηκαν,για να γίνει πάρκο ο συγκεκριμένος χώρος πρέπει να ολοκληρωθεί,με την ανάληψη πρωτοβουλιών πρός όλες τις κατευθύνσεις,κυρίως πρός τη νέα Δημοτική αρχή προκειμένου να τελειώσει αυτή η εκκρεμότητα,κα να αναλάβει ο Δήμος τη διαχείριση,να το διαμορφώσει σωστά,και να το αποδώσει για χρήση στούς πολίτες.
    3.Η επιτροπή πρωτοβουλίας,και όχι μόνο,προβάλει συνεχώς το επιχείρημα ότι η αστυνομία είναι μέρος του προβλήματος,χωρίς να υπάρχει κάποια συγκεκριμένη πρόταση...Ποιός θα αντιμετωπίσει την συνεχώς,αυξανόμενη εγκληματικότητα,γενικά,αλλά και εδώ στα Εξάρχεια;Αφού δέν θέλουμε την αστυνομία,όχι πώς αυτή θέλει να αναλαβει τις ευθύνες της...αλλά αυτό θα μας απασχολήσει άλλη φορά.Κάποιοι προτείνουν να γίνουμε σερίφηδες,και αφού επιμένουν,είναι αλήθεια ότι ο κόσμος εχει φτάσει σε αδιέξοδο.Γιαυτό προτείνω να συσταθούν ομάδες πολιτών οι οποίοι πιστεύουν ότι μπορούν να κάνουν διάλογο...με αυτά τα άτομα,και πρίν ,και όταν δημιουργούνται τα επεισόδια.Ασφαλώς,οι πολίτες αυτοί δεν πρέπει,για ευνόητους λόγους,να είναι κάτοικοι αυτών των δρόμων....ΚΑΛΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ:
    Θά αφήσουμε να επιβληθεί η βία, η ασυδοσία, και η ισχύς... των ολίγων ; η ισχύς των πολλών που έχουμε το δίκιο με το μέρος μας ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή