"...εν τω προαστείω της Νεαπόλεως πλανώμενοι... ",
Στεφ. Α. Κουμανούδης, Καθολικόν Πανόραμα των Αθηνών, 1853 (ΜΙΕΤ, 2005)

Σάββατο 12 Ιουνίου 2010

Συγκέντρωση στην Πλατεία Εξαρχείων

-ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ "ΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ"
-ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΩΝ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ
ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ!
ΟΧΙ ΤΑ ΟΚΑΝΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ!
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ!
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ!
ΤΡΙΤΗ, 15 ΙΟΥΝΙΟΥ,
ΣΤΙΣ 7 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ
Σας καλούμε στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ, για να συμμετέχουμε ενωμένοι στην προσπάθεια να κάνουμε τη γειτονιά μας ανθρώπινη.
Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα μοιραστούν, συμβολικά, διάφορα φυτά για τα μπαλκόνια μας.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ
!

2 σχόλια:

  1. Γιατί ειστε κατα του ΟΚΑΝΑ (που βέβαια είναι αρσενικο και όχι ουδετερο)? Μηπως εκτός κατά του εμπορίου είστε και κατα των χρηστών? Μήπως θελετε να πάει ο ΟΚΑΝΑ παραδιπλα, στην αυλή του γειτονα? Και αυτός γιατι να μην αντιδράσει επίσης? Αυτός είναι ο φαυλος κύκλος ενός ρατσισμου που ξεκινά από το πορτοφολι των μαγαζατόρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 1. Δεν είμαστε ούτε κατά του ΟΚΑΝΑ ως θεσμού ούτε φυσικά κατά των χρηστών, οι οποίοι είναι ασθενείς. Ούτε θέλουμε να τους στείλουμε παραδίπλα. Ζητάμε απλά να γίνει πράξη αυτό που εδώ και πολύ καιρό εξαγγέλλουν οι αρμόδιοι: τα προγράμματα του ΟΚΑΝΑ να μεταφερθούν στα δημόσια νοσοκομεία, όπως έχει ήδη γίνει στο "Σωτηρία". Όσο οι Μονάδες βρίσκονται μέσα σε γειτονιές, το πρόβλημα δεν επιλύεται.

    2. Το συγκεκριμένο blog σε καμία περίπτωση δεν εκπροσωπεί κανένα μαγαζάτορα. Κάθε άλλο. Είμαστε κάτοικοι που υποφέρουμε καθημερινά και, κακά τα ψέματα, μερίδιο ευθύνης για την γενικότερη κατάσταση στα Εξάρχεια έχουν και οι καταστηματάρχες και όσοι (δεν) τους ελέγχουν.

    3. Όσον αφορά την γλωσσικού χαρακτήρα παρατήρηση, δεκτή. Προβληματίστηκα κι εγώ, αντιγράφοντας από την αφίσα της εκδήλωσης, το άφησα όμως έτσι, υπονοώντας ένα "Κέντρα του". Ψάχνοντας όμως μετά την παρατήρησή σας λίγο περισσότερο, είδα ότι υπάρχουν "Κέντρα Πρόληψης" και "Θεραπευτικές Μονάδες Υποκατάστασης", οι οποίες μας αφορούν εν προκειμένω. Άρα, λάθος το "τα ΟΚΑΝΑ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή