"...εν τω προαστείω της Νεαπόλεως πλανώμενοι... ",
Στεφ. Α. Κουμανούδης, Καθολικόν Πανόραμα των Αθηνών, 1853 (ΜΙΕΤ, 2005)

Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Αίσχος!

Πριν από δύο ώρες, οι συνήθεις ύποπτοι της γειτονιάς μας πυρπόλησαν δύο ακόμα αυτοκίνητα στο πάρκινγκ ανάμεσα στην Ανδρέα Μεταξά και τη Μάνης. Καλά, θα μου πείτε, είναι είδηση αυτό;

Ναι είναι! Από τη στιγμή που πάλι κινδύνεψε να καεί μια πολυκατοικία (μία από αυτές με τις ωραίες παλιές σκάλες υπηρεσίας που καθημερινά  τις φωτογραφίζουν οι περαστικοί) κανείς μας δεν μπορεί να σφυρίζει αδιάφορα. Πολλώ μάλλον, κανείς δεν μπορεί να σιγοντάρει αυτές τις συμμορίες που θέτουν καθημερινά σε κίνδυνο τις ζωές μας (μπορείτε να διαβάσετε σχετικά σχεδόν σε όλες τις προηγούμενες αναρτήσεις αυτού του ιστολογίου).
Απευθυνόμαστε για μία ακόμη φορά προς όλους αυτούς που υποθάλπουν αυτή την κατάσταση και τους καλούμε:
είτε να πάρουν, επιτέλους, θέση και να πάψουν να στρουθοκαμηλίζουν και να μηρυκάζουν αηδίες για "επανάσταση"  
είτε να κάνουν, επιτέλους, τη δουλειά για την οποία τους πληρώνουν οι πολίτες, αντί να αγνοούν το πρόβλημα με γελοίες δικαιολογίες. Εξηγούμαστε:

Αφενός, ο χώρος των αντιεξουσιαστών να βάλει επιτέλους τάξη στα του οίκου του. Άλλο η ιδεολογία, άλλο το έγκλημα, και μάλιστα σε βάρος των απλών ανθρώπων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, οι διάφορες ανά τη γειτονιά εκφάνσεις του, το "Αυτοδιαχειριζόμενο Πάρκο Ναυρίνου"  και οι κάθε λογής συλλογικότητες και πρωτοβουλίες "Εξαρχειωτών" ας πάψουν να αποτελούν το ανάχωμα σε κάθε προσπάθεια στοιχειώδους αστυνόμευσης στη γειτονιά, παρέχοντας έτσι δικαιολογία και στην αστυνομία να αρνείται να επέμβει. Η  προοδευτική ιδεολογία είναι -ευτυχώς- έννοια πολύ ευρύτερη από την εναντίωση στην αστυνόμευση. Το να προσπαθούμε να βαφτίσουμε το έγκλημα "επανάσταση" δεν αλλάζει κάτι επί της ουσίας. Τα θύματα είναι θύματα και το έγκλημα παραμένει έγκλημα. Το να ερχόμαστε από όλη την Αθήνα σε τρεις δρόμους στα Εξάρχεια και να βιάζουμε καθημερινά τις ζωές των κατοίκων, επιβάλλοντάς τους τη δική μας "αριστοκρατική επαναστατική ιδεολογία" ή παρέχοντας άσυλο στον κάθε χούλιγκαν είναι τουλάχιστον μέγιστη ανωριμότητα.

Αφετέρου, η Αστυνομία και η Πολιτεία ας πάψουν, επιτέλους, να αρνούνται να λύσουν το πρόβλημα αυτού του γκέτο και ας κάνουν το καθήκον τους. Ας μη μας ειρωνεύονται από τη ΓΑΔΑ ως γραφικούς, όταν διαμαρτυρόμαστε για την κατάσταση, ενώ αυτοί δήθεν ξέρουν ότι όλα είναι υπό έλεγχο. Οι πληροφοριοδότες τους φαίνεται ότι είναι βαθιά νυχτωμένοι.

Οι υποψήφιοι Δήμαρχοι ας περιλάβουν στο πρόγραμμά τους ρητές και σαφείς δεσμεύσεις για τη γειτονιά μας. Φτάνουν πια τα λόγια και οι κοροϊδίες! Φτάνουν πια οι μεταθέσεις ευθυνών!

Ως κάτοικοι  τους βαρεθήκαμε και τους μεν και τους δε!


1 σχόλιο:

  1. συμφωνω απολυτα...αν και ανηκω ιδεολογικα στο χωρο της αριστερας...η επαναστατικοτητα εντος κ εκτος εισαγωγικων δεν μπορει να αποτελει αλλοθιγια το βιασμο τη ζωης των μονιμων κατοικων που στο κατω-κατω μας ''φιλοξενουν''.ισως ομως φταιει και η αστυνομια...η διαρκης,εντονη και μονιμη παρουσια της μαλλον διεγειρει παρα κατευναζει τα πνευματα...ποσο μαλλον αφου δε μιλαμε για ατομα καλλιεργημενα αλλα μαλλον ''μαστουρωμενα''απο τον ρολο εξουσιας που εμεις πληρωνουμε να παιζουν...θεωρω οτι μια περιοχη δε φυλασσεται καλυτερα οταν εχει μονιμη παρουσια μαντροσκυλων...αν ηθελαν θα επρατταν ετσι ωστε να περιοριστουν τα φαινομενα οχι ''παρανομιας''(γιατι παρανομο μπορει να θεωρει καποιος το να προστατευεται κανεις βρισκοντας καταφυγιο σε μαγαζια,απο τα χημικα επειδη εκανε το εγκλημα να διαδηλωνει,αφου διαδηλωτης=απειθαρχος=παρανομος),αλλα ελλειψης σεβασμου στην περιοχη κ τους κατοικους της.σας ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή