"...εν τω προαστείω της Νεαπόλεως πλανώμενοι... ",
Στεφ. Α. Κουμανούδης, Καθολικόν Πανόραμα των Αθηνών, 1853 (ΜΙΕΤ, 2005)

Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Κάλεσμα σε συγκέντρωση


ΚΑΛΕΣΜΑ
Γείτονες,
Χτες, Δευτέρα, 4 Οκτωβρίου 2010, γύρω στις 10 το βράδυ, ένας νέος τρομακτικός εμπρησμός αυτοκινήτων στο πάρκινγκ της οδού Α. Μεταξά κατέστρεψε τις περιουσίες απλών ανθρώπων, έβαλε σε κίνδυνο τις ζωές των κατοίκων της περιοχής, απείλησε τα σπίτια τους και δημιούργησε μεγάλες ζημιές.

Το πρόβλημα της περιοχής μας, και ιδίως στις οδούς Μεσολογγίου, Μάνης και Τζαβέλα, είναι γνωστό. Ωστόσο, παρ’ όλες τις διαμαρτυρίες και τις πρωτοβουλίες των κατοίκων, τις υποδείξεις ακόμη και παρακλήσεις προς τους νέους που συχνάζουν στην περιοχή να σέβονται τη γειτονιά και τους ανθρώπους της, τις ανοιχτές επιστολές προς όλα τα κέντρα εξουσίας, η κατάσταση βαίνει από το κακό στο χειρότερο: ναρκωτικά, βρώμα, φασαρίες, απειλές, βία, φόβος.

Γείτονες,
Όποιες κι αν είναι οι αιτίες του φαινομένου που τείνει να πάρει και συγκεκριμένο όνομα (μεσολογγιτισμός και μεσολογγίτες), εμείς δεν πρέπει να παραδοθούμε άνευ μάχης. Πρέπει να συντονίσουμε τις ενέργειές μας για την εξεύρεση λύσεων. Έτσι, όσοι απόψε το βράδυ ήμασταν μάρτυρες στο επεισόδιο του εμπρησμού αυθόρμητα συμφωνήσαμε και προτείνουμε:

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ
ΤΕΤΑΡΤΗ, 6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010, ΩΡΑ 6 μ.μ.
στο πάρκινγκ της οδού Α. Μεταξά

Όλοι μαζί θα λύσουμε τα προβλήματα της περιοχής μας
Κανείς δεν θα μας διώξει από τα σπίτια μας.

Ν α   ε ί μ α σ τ ε   ό λ ο ι   ε κ ε ί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου